HABERLER

Ülkemizin Gururu Yerli Otomobilimiz Togg

1961 yılında tamamen Türk mühendisler tarafından üretilen Devrim isimli otomobilimizin hemen ardından 2023 yılının ortalarında yollarda görmeyi beklediğimiz Togg otomobilimizin fiyatları 14.03.2023 tarihi ile yayımlandı.

Türkiye’nin Otomobil Gelişim Grubu ToggTürkiye’nin ürettiği elektrikli otomobil olarak tarihe geçiyor. Oldukça şık bir tasarıma sahip olan TOGG farklı model ve paket seçenekleri ile sunulurken sahip olduğu renk skalası ile de göz dolduruyor. Gemlik mavisi Gemlik’in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sulardan ilham alınarak tasarlanırken, Anadolu kırmızısı ise Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkudan ilham alındı. Kula, Kapadokya, Oltu ve Pamukkale renk isimleri ile de geniş renk yelpazesine sahip.

T10X modeli Anadolu topraklarının köklü simgelerinden biri olan “lale” den esinlendi. İç mekân detayları, geniş havalandırma ızgarası ile de coğrafyamızın kültür mirası olmak için yollara çıkıyor. Kullanıcı odaklılığının ön planda tutulduğu otomobilde 12 noktadan güçlü bir müzik keyfi sunan ses sistemi, ön göğsü boydan boya saran ekran, sahip olduğu üstün teknolojiler ile sürekli çevrimiçi olmayı sağlayan teknolojiler, standart olarak sunulan 7 hava yastığı ve Euro N-Cap’tan 5 yıldızlı güveliği ile T10X başlı başına cezbedici bir otomobil olmak için yollara çıkıyor.

Sınıfının en geniş diz mesafesine sahip model ısıtmalı ön ve arka koltukları, anahtarsız giriş sistemi, elektrikli açılıp kapanan bagaj kapağı, kablosuz şarj özelliği ile T10X teknolojinin de ötesine de geçmeyi planlıyor.

4 tekerden çekiş (AWD) ve arkadan itiş (RWD) ile sunulan T10X en güçlü versiyonu olan AWD ile 320 Kw (425 PS), arkadan itişli sistem ile 160 kW (218 ps) güce sahip bir elektrikli motor ile satışa sunuluyor. 0-100 hızlanmasını 4,8 saniyede tamamlayan otomobil 700 nM torka sahip çift motor ile satışa sunuluyor..

Yüksek hızlı Starcharge Neptune ve Titan serisi ile 180 kW DC gücü destekleyen model %80 batarya doluluk oranına 30 dakikada çıkarken, 22 kW Aurora, Saturn ve Bussiness AC şarj ile de bataryasını doldurabiliyor. Türkiye’yi uçtan uca kapsayan Tora Şarj modellerimiz için www.torasarj.com ziyaret edebilirsiniz.

60 bin t ön ödeme şartı ile Trumore veya Togg sitesinden Tur.ID oluşturan kullanıcılar 28 Mart tarihinde noter huzurunda yapılan çekilişle ön sipariş sahipleri belirlenecek. Bireysel kullanıcıların önceliğini olduğu araç, 2023 yılı Mart ayı fiyatlarına göre en düşük donanım paketinin 953.000 ₺ olacağı ve ön siparişlerin 16-27 Mart’ta Trumore dijital platformu ve Togg web sitesi üzerinden alınacağı açıklandı. Uzun menzilli olan model ise 1 milyon 215 bin ₺’den alıcı bulacak.

Togg’un tercihi olan Star Charge’ın Türkiye distribütörü Tora Şarj, Türkiye’de ağını şarj noktalarındaki çözümleri ile hızla genişletmeye devam ediyor.

i AWD: All Wheel Drive: AWD (All-Wheel-Drive), iki çekerli bir aracın zorlu bir yolda gücü dört tekere de dağıtıp dört tekerden çeker olmasını saplayan sistem. AWD sistemi genellikle 4X4 ile karıştırılır. Aslında ikisi de benzerlik gösterse de birbirinden farklı sistemlerdir.

ii RWD: Rear Wheel Drive: Arkadan çekiş, motorun sadece arka tekerlekleri tahrik ettiği motorlu taşıtlarda kullanılan bir motor ve şanzıman düzenidir.

TORA Şarj Mobil Uygulama
TORA Şarj Mobil Uygulama
TORA Şarj Mobil Uygulama

BİZE YAZIN

Tüm sorularınız için lütfen bizimle iletişime geçin.

Error: Contact form not found.